Ett kilo muskler väger mer än ett kilo fett?

En av de vanligaste "rygg-klapparna" man får när vikten inte går ner trots att man börjat träna är "Men du börjar ju bygga muskler nu och dom håller jättemycket extravatten!" eller det berömda "Men du... muskler väger ju faktiskt mer än fett..."

Nog för att ovanstående text till viss mån stämmer men dessa kommentarer är ändå i all sin välmening inte särskillt konstruktiv för den som behöver stöd och ordentligt konstruktivt reality-pepp - den som gör ont att höra.
Dessa ord kan absolut användas för att höja för ens självförtroende och vid stunder då man behöver intala sig att allt inte är omöjligt, och de kan också vara nödvändiga att ta till vid känslomässiga dalar men dem är inget man ska ursäkta sin ickebefintliga viktminskning med eller något man bör bygga upp sin viktminskning kring.

Det där vattnet stannar inte kvar i kroppen for-ever och det får dig heller inte att stå på +/-0 för alltid.
Att ett kilo X väger mer än 1 kilo Y är ju inte heller riktigt riktigt men däremot är volymen på ett kilo fett större än ett kilo muskler. Så för att rätta min rubrikrad vill jag istället skriva "En liter muskler väger mer än en liter fett."


Här ser ni ca 2,3 kg fett vs 2,3 kg muskel. Ganska stor skillnad eller hur?
En något pixlig bild men enligt källan ska den där klumpen motsvara ca 2,3 kilo fett - givetvis tagen från hela kroppens depåer.

Rätt ballt va?Kommentarer
Postat av: Paula

Yuck, tänk att sådant går man och bär runt på liksom? Blä

2011-04-14 @ 13:34:58
URL: http://livehealthier.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0