Robines favoritpass

Eftersom mina två favoritmuskelgrupper ligger utdelade på två olika dagar får jag svara att jag har två favoritpass: axlar/bicep-dagen och bröst/tricep-dagen.
Det är axlarna jag diggar i den ena passet och bröst i det andra.

Varför jag gillar axlar?
Ett för att jag älskar snygga välformade axlar.
Två för att axlarna är mina tuffing-muskler.
Jag tycker om dom för jag är stark i dom och jag får alltid bra kontakt.  Kanske tycker jag om dem just för att jag känner mig trygg i rörelserna jag gör? Det är i alla fall ett ypperligt tillfälle att boosta både kropp och sinne.
Favoritövningen för axlar är drag mot hakan med skivstång.
Hat-övningen: Fjärilen - för att jag är mycket svagare i den övningen än de andra axelövningarna och den gör jobbigt ont på slutet, haha.

Varför jag gillar bröst?
Jag får nästan alltid grymt bra kontakt i bröst och det är den muskel jag tycker suger till allra skönast under ett träningspass. Favoritövningen är definitivt hantelflies. Varför? För att det sliter skönt i muskeln när man är i det exentriska (utdragna) läget. Lavv lavv lavv!!


Hantelflies... and it buuurns!

När jag tänker efter så diggar jag bicep och tricep också.
Bicep-favvon: "21:an" med skivstång som går ut på att man delar in en vanlig bicepcurl med stång i tre delar. Två halva - från bottenläge och upp halva och sen från halvstång till full kontraktion (toppläget). På det gör man sen 7 stycken hela bicepcurls. Med "rätt" vikt på så kan jag garantera dig skön, skön, skön smärta. Thumbs up!

Tips: se till att alltid flika in något i ditt träningspass som du vet att du behärskar, på så sätt kan du hålla en viss balans mellan ett självsäkert jag och det jaget som kan känna sig lite osäker kring nya övningar. Kanske har du redan hittat din tuffing-muskel eller tuffing-övning? Om Ja: Gör den ofta.

Här kommer videor som visar:

Hantelflies

Drag mot hakan

21:an


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0