Var med och förändra mat-Sverige!

Sid Knutsson, VD för fitnessguru.se är initiativtagare till att förändra det mat-Sverige vi lever i idag. Han letar nu med ljus och lykta efter andra som också tycker att vi förtjänar att få veta det korrekta näringsvärdet av det vi får i oss när vi väljer att äta mat från kartong, konserv och påse.
Så här skriver han i ett öppet brev till kommunfullmäktige:


"Hej,

Mat idag är inte vad den var förr. För länge sedan var mat en bristvara och alla innovationer som ledde till större skördar och billigare mat var något fantastiskt som räddade liv från hungersdöden. Idag är situationen den omvända, all lättillgänglig mat leder till välfärdssjukdomar som diabetes, fetma, vissa cancerformer och i värsta fall döden hos de olyckligt drabbade.

Missförstå inte, det här är inte en namninsamling mot mat utan mot felaktig märkning och medvetet förvirrande av konsumenter. Idag ligger matindustrin ljusår bakom vår kunskap kring kost och vilka konsekvenser felaktiga matval kan få. Många av de innovationer som skett de senaste decennierna inom matforskningen har varit negativa. Vem kan glömma transfetterna som vid första anblick ter sig som ett perfekt sätt att hålla mat färsk länge. Idag vet vi att dessa har allvarliga hälsokonsekvenser och har därför förbjudits.

Vi kräver inga omstörtande revolutioner inom matbranschen utan vill enbart att alla ska få valet att välja vad de äter. För att detta ska vara möjligt krävs det dock korrekt märkning av samtliga matvaror.

Vi vill så fort som möjligt se lagstiftning för/mot;

1. Korrekt märkning av mat med innehåll av kcal, protein, kolhydrater och fett på samtliga matvaror. Även restaurangmat!

2. Inga förvillande märkningar såsom GDA.

Mvh

Sid Knutsson VD Fitnessguru Sweden AB samt följande:........."

Jag skriver på!

Gör du?

Klicka här för att göra detsamma!
:D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0